Contact gegevens

Jeroen Hogenboom
Hogenboom Phloxen
Sotaweg 52
2371 GD Roelofarendsveen

Tel:  +31-653154333
Email: info@phloxen.nl

Geschiedenis

Een jong bedrijf met oude wortels.

Hogenboom Phloxen is ontstaan uit een familiebedrijf van maar liefst 4 generaties.

Overgroot vader Johannes Hogenboom begon de kwekerij met het kweken van groenten als tuinbonen, peulen en aardbeien.
“Opa” Jacobus Hogenboom schakelde over van groente naar bloemen als tulp en chrysanten. De grootbloemige pluischrysant was zijn specialiteit.

Toen Koos en Theo het bedrijf overnamen gingen ook zij verder met chrysanten. Het bedrijf kreeg de naam: Firma Jac. Hogenboom, vernoemd naar opa Jacobus. Vermeerdering en veredeling werden belangrijke bedrijfsactiviteiten, waarbij stekken werden geleverd aan kwekers en tuincentra in Nederland en omliggende landen. Toen jaarrond productie zijn intrede deed in de chrysantenteelt zijn ze overgeschakeld naar diverse zomerbloemen waaronder Phloxen.

In 2006 is Jeroen Hogenboom in het bedrijf gekomen en kon oom Koos het rustiger aan gaan doen, in die tijd werden er tulpen, phloxen en chrysanten geteeld.

Sinds die tijd is de nadruk nog meer op Phloxen komen te liggen, en zijn ook tulpen en chrysant uit het teeltplan gehaald. In 2011 is er een nieuw bedrijf aangekocht waardoor de teelt meer gecentraliseerd kon worden. Met de komst van het nieuwe bedrijf was een nieuwe naam een logisch gevolg, Hogenboom Phloxen werd die naam.

Door ons te specialiseren in 1 product kunnen we kweken onder de best mogelijke omstandigheden, en met de afzet meer betekenen voor onze klanten.


Roelofarendsveen anno 1930